Търси се финансиране за ремонт на гаровия комплекс
Търси се финансиране за ремонт на гаровия комплекс / Дарик Русе, архив

Ще се търси финансиране за геоложки проучвания на района на ЖП гара – Русе от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.  Това реши на днешното си заседание създадената със заповед на областния управител Пламен Стоилов Междуведомствена работна група, ангажирана с решаване на проблема с подпочвените и повърхностни води на територията на гаровия комплекс.

Геоложкото проучване трябва да се направи, за да се установи произхода на водата, която преовлажнява местността. След като се идентифицира източника, ще се търсят средства за проектиране и за строително-ремонтни работи. Междуведомствената работна група реши следващата седмица да се организира среща при заместник - кмета инж.Дончо Добрев. На нея ще бъдат поканени и геолозите, правили проучвания на района на жп гарата до момента.

Общинската администрация ще бъде водеща в процеса за решаване на проблема. Междуведомствената работна група беше сформирана в края на 2010 година. Тя включва експерти от областната и общинската администрации в Русе, НКЖИ, териториалното звено на Гражданска защита, ВиК и др.