Двойките се карат 312 пъти в годината
Двойките се карат 312 пъти в годината / снимка: morguefile.com

Двойките се карат 312 пъти в годината, най-често за незначителни неща като оставяне на мокри кърпи на леглото или честата смяна на каналите, установили учените. Тези малки дразнещи навици обаче може да се превърнат в толкова сериозен проблем, че за един на всеки пет британци те са станали причина за раздяла.

Най-вероятно е двойките да се карат в четвъртък. Според изследването жените се дразнят повече от навиците на партньора си, отколкото мъжете. Дамите биха се подразнили, ако партньорът им е забравил да смени тоалетната хартия, да изгаси лампата, да вдигне капака на тоалетната чиния, често сменя каналите или запушва мивката.

Но мъжете също не са имунизирани срещу раздразнение, отбелязва БГНЕС. Те излизат извън нерви, когато партньорката им се облича прекалено дълго време, оставя мръсни чаши в къщата, гледа сапунени сериали или ги кара да вършат домакинска работа. Данните са резултат от изследване сред 3000 души. Въпреки че мъжете са по-спокойният пол, по-вероятно е именно те да прекратят връзката заради отегчителните навици на партньорката си.