Разкриха три нови отделения в болница Свети Панталеймон
Разкриха три нови отделения в болница Свети Панталеймон / Вероника Христова
Три нови отделения разкриха в болница "Свети Панталеймон"
37173
Три нови отделения разкриха в болница "Свети Панталеймон"
  • Три нови отделения разкриха в болница "Свети Панталеймон"

Плевенската Многопрофилна болница "Свети Панталеймон" стартира на 17 януари три нови дейности. Лечебното заведение разкри Отделение по неврология, Клиника по ревматология и Отделение по физикална и рехабилитационна медицина или т.нар. физиотерапия. Структурите бяха заложени още при построяването на новия корпус на лечебното заведение, но технологичните срокове и договарянето с НЗОК забави нещата във времето, разкри един от съуправителите д-р Йордан Георгиев. Стремежът е, както и до момента, тук да се прави медицина. Разполагаме с необходимите специалисти и нужната апаратура, допълни д-р Георгиев.

Той припомни, че за целите на неврологията болницата разполага с най-модерния у нас Ядрено магнитен резонанс, който вече функционира. В отделението ще работят качествени специалисти, начело с  д-р Пламен Петков. Болницата ще покрие почти пълния обем от клинични пътеки и в новото неврологично отделение ще се лекува всичко от инсулти до диабетна полиневропатия, поясни другият съуправител д-р Елиза Георгиева.

В екипа на неврологичното отделение са включени още д-р Лили Илиева, д-р Анелия Радионова, д-р Албена Ефтимова, д-р Мирена Вълкова и детският невролог д-р Ваня Маринова. В Клиниката по ревматология също ще работят водещи специалисти, начело с доц. Кирил Яблански и колегите му д-р Вирджиния Йорданова и д-р Цветелина Евтимова.

Разкриха три нови отделения в болница "Свети Панталеймон"
netinfo

Начело на новоразкритото Отделение по физикална медицина е д-р Люба Йовчева, с която ще работят д-р Емил Нечев и двама водещи кинезитерапевти. Отделението разполага с тангентор, сауна и предвижда до месец да започне процедури по калолечение. За целта ще бъде доставяна лечебна кал от Баня, Карловско, както и минерална вода за целите на тангентора.

Идеята е да се получи един съвременен спа курорт на територията на болницата, но най-вече да бъде завършен цикъла на лечение и възстановяване на пациентите, сподели д-р Георгиева. По думите й, за да се получи една качествена медицинска услуга, трябва да има три неща: луксозна хотелска част, водещи специалисти и модерна апаратура. Разполагаме с всичко това, което ще ни помогне да дадем на пациентите си комплексната услуга, която заслужават, категорична бе тя.

Разкриха три нови отделения в болница "Свети Панталеймон"
netinfo

Това е и в основата на заложените от сегашния здравен министър за догодина диагностично свързани групи, допълни д-р Йордан Георгиев. Идеята е да не се лекува пациентът по клинична пътека само за една болест и след това да влиза за лечение на друга болест по друга клинична пътека, а по-скоро да му се реши цялостно проблема. Това е философията на диагностично свързаните групи и ние се опитваме да изпреварим нещата, за да сме готови за следващите промени в здравеопазването, ако те бъдат въведени, поясни д-р Георгиев.

Болницата вече разполага с 96 легла и има пациенти от цялата страна. Според новите категоризации на отделения и клиники покрива най-високото ниво и има 24-часово разположение на дежурни лекари, както е по изискванията. Болницата лекува от най-тежките до най-леките случаи и ще продължи да го прави, подчертаха управителите на лечебното заведение.