Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Патриция
Благотворителен футболен турнир в подкрепа на Патриция / netinfo

Благотворителен футболен турнир ще се състои утре във Варна в подкрепа на 13-годишната Патриция Илиева, която страда от остра лимфобластна левкемия. Срещите ще започнат в 10 часа в зала „Младост” на Двореца на културата и спорта и в тях ще участват над 20 отбора. Турнирът е по инициатива и със съдействието на ВМРО-Варна.

Шестокласничката в Музикалното училище се нуждае от трансплантация на костен мозък, за която са необходими 300 хил. евро според последната оферта, отправена от клиника във Франкфурт. Събраните до момента средства са едва около 115 хил. лева, каза бащата на Патриция – Димитър Пенев. Той обясни, че няма лечебно заведение, което да иска да приеме момичето само с част от сумата.

От август 2009 г. Патриция е на лечение в Терпията като само за около месец-два си е била вкъщи. В момента преминава четвърти курс химиотерапия. Последните й изследвания не са от най-добрите и спешно трябва да бъде приета за лечение в чужда клиника.

Въпреки че от година и половина е в болница, Патриция все още се държи психически. „Закача се, шегува се, опитва се между четири стени да си създаде конфорт”, разказа баща й.  

В подкрепа на Пати могат да се изпращат смс-и на телефон 17 777 с текст DMS PATI. Има и открити банкови сметки:

Дарителска банкова сметка:
ПроКредит Банк (България) АД

Патриция Живкова Илиева
BG46PRCB92301035230611 – в лева
BG87PRCB92301435230616 – в евро

Информацията е на сайта "Спаси, дари на..."