Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” продължава
Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се” продължава / Община Габрово

 

До четвърти март ще продължи набирането на средства за носии на музикантите, певците и танцьорите от ансамбъл „Габровче", съобщават от местната администрация. Кампанията „Премени се Габровче, нагизди се" беше обявена на традиционния благотворителен коктейл на кмета на Габрово през декември. До момента са събрани близо 4 хиляди лева за носии на ансамбъла.

2010-та година година "Габровче" отпразнува 35 години от своето създаване. За това време е излизал на сцена над 930 пъти пред общо 455 000 зрители. Изнесъл е 160 концерта в чужбина, посетени от над 90 000 зрители. Чрез тях повече от  90 000 чужденци са се докоснали до нашата култура, някои може би и за пръв път са чули за България и Габрово.  

Ансамбълът е носител на общо 85 награди от национални конкурси - 50 първи, 23 - втори, 12 - трети, носител е на Сребърна лира от Съюза на музикалните и танцови дейци в България и почетния знак на град Габрово. Има „Златен Хирон" за принос в развитието на Габрово, а освен това е лауреат и на редица престижни международни награди, съобщават още от местната администрация.

Ако желаете да се включите в кампанията „Премени се Габровче, нагизди се", средства за нея можете да дарите в банкова сметка:  

IBAN BG02STSA 93003110025500  
Банка „ДСК" АД - Габрово  
BIC: STSABGSF