3 денонощия арест за шофьора на певицата Мария
3 денонощия арест за шофьора на певицата Мария / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
3 денонощия арест за шофьора на певицата Мария
36820
3 денонощия арест за шофьора на певицата Мария
  • 3 денонощия арест за шофьора на певицата Мария

Три денонощия лишаване от свобода присъдиха срещу столичанина Любомир Богданов-шофьор на фолкпевицата Мария, нагрубил полицейски служители и отправял уронващи престижа им реплики пред множество очевидци. Председателят на Районния съд в Благоевград Екатерина Николова призна 38-годишния Богданов за виновен по Указа за борба с дребното хулиганство.

Фолкпевицата Мария дойде лично в Районен съд - Благоевград за да свидетелства по случая, станал пред известна дискотека в центъра на града на 28 декември. "Не съм чула Любомир да е говорил груби и обидни думи към органите на реда. Нямаше непристойно поведение и от страна на полицаите. Потърпевша в случая съм единствено аз, тъй като днес съм станала в 6.00 часа, да пътувам до Благоевград и да ме разпитват в съда. И всичко това заради едно неправилно паркиране на личния ми "Мерцедес" в центъра на плочките, за което вече се извинихме. Аз, както виждате, съм малка и крехка и не мога да вървя пеш близо 300 метра до дискотеката. Това е единственото заведение в България, което се намира в алея само за пешеходци", каза певицата Мария, която е снаха на бившия зам.-кмет в областния център Кирил Андонов.

По делото днес бяха разпитани полицейските служители Борис Райчев, Лъчезар Попниколов, Райчо Стреянев, Станислав Кадийски, озвучителят Валентин Станчев и охранителите от две нощни заведения, станали очевидци на инцидента между шофьора Любомир Богданов и органите на реда.

Магистратът Екатерина Николова допусна в хода на делото очна ставка между Мария, полицая Попниколов и Любомир Богданов, тъй като констатира противоречие в показанията им. Попниколов изтъкна в съдебната зала, че Мария също е нагрубила колегите му, като им казала: "Как не ви е срам, убийци!". Фолкпевицата изръкопляска артистично и се закле в единствената си рожба, в потвърждение на това, че не е отправяла подобни реплики.

"Богданов няколко пъти отказа да си даде документите за самоличност. Закани се, че ще ни уволни от работа и ни нарече: "Смешници, селяци, ако сте мъже, свалете униформите и да се бием", заявиха полицаите от Първо управление.

Интервю с певицата Мария Андонова чуйте в звуковия файл