Сашо Ангелов: Ботев /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по-добрият
Сашо Ангелов: Ботев /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по-добрият / Дарик Враца
Сашо Ангелов: «Ботев» /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по добрия»
36773
Сашо Ангелов: «Ботев» /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по добрия»
  • Сашо Ангелов: «Ботев» /Враца/ ще играе честно, кръстосваме шпаги и нека спечели по добрия»

Сашо Ангелов бе старши треньор на «Етър- 24» за по- малко от три месеца. Той води великотърновци от началото на октомври до края на 2008 г. По ирония на съдбата тогава замени на поста именно настоящия наставник на «виолетовите» Велин Кефалов. В навечерието на Коледните празници на неговото място бе назначен Николай Арнаудов, който тази есен пък отстъпи поста на Велин Кефалов. Междувременно Сашо Ангелов пое «Ботев» /Враца/ и в момента с него е лидер в класирането на Западната «Б» група, на три точки пред «Етър- 24», като двата отбора се утвърдиха като основни претенденти за елита. Специалистът бе във В. Търново, където живее семейството му в празничните дни и прие да коментира за «Дарик- радио» битката за «А» група между бившия и настоящия си тим.

- Сашо, мислили ли си преди две години, че ще си стигне до такава ситуация. Да водиш отбор, който се бори за «А» група с отбора от града, в който всъщност живееш и на който си бил треньор?

- Чество не. Знаех, че рано или късно ще срещна на терена «Етър- 24» и това се случи вече три пъти, но че ще се борим за първото място не.

- «Ботев» /Враца/ прицелил ли се е твърдо в «А» група?

Още през лятото, когато имахме организационни и финансови проблеми казах, че целта ни е «А» група и че не живея на 200 километра от семейството си само, за да развивам социалната дейност- футбол. Постепенно нещата при нас се нормализираха и тръгнахме мощно в първенството.

- Сега стабилни ли сте финансово?

- Нормално. В България все още всичко е пари, но съм сигурен, че няма да е далеч времето, когато нещата ще се решават само на терена с футболни средства.

- От кой момент прие «Етър- 24», като съперник на «Ботев» за първото място?

- Още в началото на сезона се чуваше, че във В. Търново и Своге имат амбиции за «А» група.

- Преди две години не успя да реализираш целите си в «Етър- 24». Каква е разликата с «Ботев», където успяваш да вървиш напред. Пое тимът като новак в групата, стабилизара го, сега гоните върха?

- По документи никога не съм бил треньор на «Етър- 24». Първо тогава поех отбора в средата на полусезона, без да съм правил нито селекция, нито подготовка. Второ явно тогава не разполагах с футболисти, които да изпълнят изискванията ми. Опитах всякакви варианти, но не се получи. Освободих играчи, бях готов да се разделя и с други, но се разделиха с мен.

- Каква е разликата според теб между тогавашния и сегашния «Етър- 24», освен в класирането разбира се?

- Явно подобриха организацията и взеха футболисти, които за стандартите на «Б» група са стойностни.

- Какво е нивото на футбола в Западната «Б» група?

- Трагично.

- Има ли отбор, който може да обърка пасиансите на «Етър- 24» и «Ботев» за първото място?

- За мен появата на още един претендент, като «Спортист» /Своге/ е много добър знак. Основното е да се играе коректно и който заслужава да влезе в «А» група, а после с 3- 4 попълнения да се представи на ниво там. Това е, спечелиш ли с отбор, който играе честно значи си си свършил работата.

- «Ботев» ще играе ли честно?

- Гарантирам.

- Ти си треньор, а Росен Ванков капитан на «Ботев» и двамата сте от В. Търново. Това не поражда ли някакво недоверие към вас във Враца.

- Аз от първия ден се сблъсквам с отношението на някои хора от публиката. На какво основание не знам. Много бързо навириха глави. Във Враца съм, за да си върша работата и се радвам, че повечето фенове ме подкрепят.

- Семейството ти е във В. Търново, тук имаш много приятели и познати, а в същото време водиш пряк съперник на етърци за елита. Какво мислят близките ти?

-В момента «Ботев» ми плаща заплатата. Това е. Кръстосваме шпаги, играем честно и който спечели. Няма място за сръдни.

- С какво чувство ще изведеш врачани на «Ивайло» на 5 март?

- С чувството, че трябва да победим.

- Напоследък семейните ви отношения с Валери Божинов са непрекъснато във фокуса на медиите. Връзките му с Алисия и Николета Лозанова буквално взривяват форумите и пълнят жълтите издания, а и не само тях. Не мога да не те попитам как гледаш на това?

- Как да коментирам човек, който от години не съм чувал и виждал. Не знам какво му е мисленето, но това не е Валери Божинов- футболиста, а човекът от списанията. Кариерата му също не върви добре и трябва да се позамисли върху липсата на отговорност. За последен път говорихме на 6 октомври 2008 г. На рожденния ден на сестра му- Михаела, когато станах треньор и на «Етър- 24». Опитах се да говоря с него по време на лагер- сбора на националния отбор в Правец преди мача със Сърбия тази есен, но не се получи. Той се скри в стаята си и се видях с други футболисти. Повече няма да го търся. Ако той прецени, че съм му нужен добре, ако не нещата си остават така както са. Не съм го възпитавал да се държи по този начин. Надявам се да си спомни какво съм го учил.

- Малкия Валери виждал ли си?

- Съпругата ми Пепа ходи да го види след като се разделиха с Алисия, аз година и половина- две не съм.

- Защо според теб се стигна до такива взаимоотношения по между ви?

- Мислил какво го накара да отхвърли така роднините си и го отдавам на това, че Валери много рано пое по самостоятелен път. Бе на 14 години в Малта, когато тръгна за Италия и остана сам. На практика нямаше истинско детство. Ред, тренировки, дисциплина. Сега е по- свободен и явно изживява нещо, което на другите се е случило преди.

 Интервюто със Сашо Ангелов можете да чуете в звуковия файл.