Бразилски ястия в габровските заведения
Бразилски ястия в габровските заведения / Reuters
Бразилски ястия в габровските заведения
36768
Бразилски ястия в габровските заведения
  • Бразилски ястия в габровските заведения

 

Габрово трябва да се припознава като място, с което е свързана президентката на Бразилия Дилма Русеф, счита кметът на Общината Николай Сираков. Той е категоричен, че това може да стане по различни начини. В регионалния исторически музей вече има експозиция, която представя корените на Дилма. Следващата стъпка е  да се избере атрактивно място за нова изложба, посветена на самата Дилма - нейния живот, постовете, които е заемала, предизборната кампания, встъпването й в длъжност и т.н.

В част от заведенията, могат да се уредят кътове, посветени на Бразилия, както и да се предлагат традиционни бразилски ястия.

„Когато човек минава през средата на България и би желал да види града, от който произхожда бащата на Дилма Русеф, би могъл да се потопи в една по-различна атмосфера и да усети духа на Бразилия", счита кметът." Габрово има един достоен човек, който ни представлява пред света и ние трябва да използваме тази възможност. Най-малкото да приповдигаме собствения си дух" Кметът изрази надежда, че Дилма Русеф ще посети до края на годината България и Габрово.