Синя лампа е иззета от служебния автомобил на шуменския кмет
Синя лампа е иззета от служебния автомобил на шуменския кмет / архив МВР
Синя лампа е иззета от служебния автомобил на шуменския кмет
36760
Синя лампа е иззета от служебния автомобил на шуменския кмет
  • Синя лампа е иззета от служебния автомобил на шуменския кмет

Синя полицейска лампа без разрешително да бъде използвана е иззета от служебния автомобил на кмета на Шумен Красимир Костов. Джипът Фолксваген "Туарег" е спрян за проверка на главен път София - Варна край село Добри дял от полицаи на Районното управление в Горна Оряховица.

В автомобила пътували трима души- кметът на Шумен Красимир Костов, шофьорът му Христо Стойчев и директорът на БКС - Шумен Христо Николов. Поведението на Николов бе определено от шефа на областната дирекция на МВР като крайно непристойно. Комисар Живко Коцев заяви, че той се е държал провокативно с полицаите, използвал е цинизми. Николов е бил и без документи за самоличност. Съставен му е акт и е образувана преписка. Полицейската лампа е предадена с протокол.

Джипът, със софийска регистрация, е спрян за проверка, след като предприел неправилно изпреварване. На шофьора на автомобила е съставен фиш за непозволената маневра.

Кметът на Шумен се е държал така като подобава с полицаи при изпълнение на служебните им задължения, допълни комисар Коцев.

Пред Дарик кметът на Шумен Красимир Костов заяви, че е нямало непристойно поведение нито от тяхна страна, нито от страна на полицаите. Той определи думите на комисар Коцев, като неверни и странни. Не мога да се отърва от чувството, че това е преднамерено поведение", допълни градоначалникът. По думите му, това е обида към него и към Шумен.

Чуйте какво каза още комисар Коцев в прикачения звуков файл.