Левски и ЦСКА заедно на лагер в Северна Гърция
Левски и ЦСКА заедно на лагер в Северна Гърция / viamichelin.com

Малко нетрадиционно за българските клубове, първата част от зимната подготовка на двата ни гранда Левски и ЦСКА ще протече в Северна Гърция.

„Сините“ са избрали за свой лагер за периода 13-27 януари град Александруполис на брега на Бяло море. „Червените“ пък ще пребивават между 15 и 24 януари точно на 104 километра северозападно от тях в базата на град Ксанти. Според данните разстоянието между двата гръцки града се взима с кола за час и седем минути, като голяма част от пътя е магистрала.

За сведение на феновете, желаещи да отскочат до лагерите на любимите си отбори, „синият“ Александруполис се намира южно от нашите градове Ивайловград и Крумовград, а „червеният“ Ксанти е южно от Рудозем и Златоград.

След откриването на най-новите ГКПП между България и Гърция пунктовете станаха пет. Миналата година бяха открити ГКПП Златоград - Термес (към Ксанти) и Ивайловград – Кипринос . Първият пункт свързва област Смолян с гръцката част на Родопите, като пътят към него е предвиден за т. нар. малък трафик. Вторият също е с локално значение.

В момента България е свързана с Гърция още чрез пунктовете Кулата- Промахон (при Петрич), Илинден - Ексохи (при Гоце Делчев) и Ново село – Орменион (при Свиленград).