ВИДЕО: Бербатов пак вкара, но Юнайтед не можа да бие Бирмингам
ВИДЕО: Бербатов пак вкара, но Юнайтед не можа да бие Бирмингам / снимка: Reuters
Бирмингам успя да измъкне равенство 1:1 срещу Манчестър Юнайтед в мач от 20-тия кръг на Премиършип. Димитър Бербатов отново вкара за „червените дяволи”, но попадение на Лий Бойър в края на мача помрачи радостта на българина и неговите съотборници.

Бербатов остана на терена през целия мач и бе може би най-добрият за своя отбор, като освен че бе много активен в предни позиции, се намеси решително и в отбрана на няколко пъти. Попадението на нападателя бе 14-о на неговата сметка във Висшата лига, но този път то не се оказа достатъчно за успеха.

През първото полувреме домакините се представиха отлично и показаха голямо желание, с което не позволиха на Юнайтед да стигне до гол. От своя страна „червените дяволи” изпитваха трудности в разиграването на топката и в изнасянето й в предни позиции, от което страдаха най-вече Бербатов и Рууни, който изненадващо играеше като ляво крило, вместо като нападател.

Голови положения липсваха, като най-сериозният шанс за гол се откри пред Райън Гигс в 18-та минута. Уелсецът опита да центрира, но вместо това прехвърли Бен Фостър и топката коварно се удари в гредата.

След почивката мачът продължи по подобен начин, като Бирмингам дори имаше удобно положение за гол. След центриране от корнер и разбъркване в наказателното поле на Юнайтед, топката стигна до Бусежур, който с воле от няколко метра стреля в ръцете на Ван дер Сар.

В 58-та минута обаче дойде времето на Бербатов, който показа голямата си класа, за да открие резултата. Топката стигна до българина малко след центъра на терена, той веднага хитро я отклони с пета към Дарън Гибсън. Халфът направи няколко метра с топката, след което я върна на Бербатов в наказателното поле. Голмайсторът на Висшата лига овладя с левия крак, след което с десния стреля перфектно в долния ляв ъгъл на вратата на бившия си съотборник Фостър.

Само 3 минути след това Берба бе много близо до втори гол, но този път шансът не бе на негова страна. Той пое топката на дъгата на наказателното поле, преодоля един съперник и стреля по земята, но ударът му срещна дясната греда на вратата.

След бурните минути, Бирмингам успя да изравни играта, но не съумяваше да стигне до опасности пред вратата на Едвин Ван дер Сар.

Неманя Видич можеше да вкара с глава в 83-та минута, в малко след това Дарън Гибсън пропусна да намери Бербатов, който чакаше в удобна позиция.

Юнайтед вече се виждаше като победител, когато в 88-та минута Лий Бойър изненадващо изравни резултата. След центриране в наказателното поле, огромният Никола Жигич се пребори за топката и подаде към Бойър, който я засече от близко разстояние и вкара за 1:1. Повторенията обаче показаха, че Жигич е играл с ръце при паса.

До края гостите опитаха стихиен натиск, но бе твърде късно и така „червените дяволи” изгубиха ценни точки в борбата за титлата. Равенството все пак върна Юнайтед на върха в класирането с 38 точки, колкото има и вторият Сити, но и с два мача в повече. Бирмингам е на 16-о място с 19 точки.