Анелия Асенова спортист №1 на Стара Загора, ПФК Берое и Илиев също наградени
Анелия Асенова спортист №1 на Стара Загора, ПФК Берое и Илиев също наградени / Dariknews

Анелия Асенова от клуб „Аскен" бе избрана за спортист №1 на Стара Загора за 2010 година. През октомври 24 годишната състезателка стана европейска шампионка при жените по киокушин карате в категория до 55 кг. Асенова завоюва и Купа „Малага" на силния международен турнир в Испания. Освен това старозагорката остана втора в надпреварата за Купа „Гомел" в Беларус.
В първата тройка завършиха още състезателят по борба класически стил на Берое, Станислав Кънев и кик-боксьорът от Спортен клуб „Хара" Христомир Ранчев. Кънев остана втори в анкетата на старозагорските спортни журналисти, благодарение на бронзовия медал от европейското първенство за юноши в Самоков и първото място от Държавния лично-отборен шампионат на България. През тази година Христомир Ранчев взе бронзов медал от Европейския шампионат по кик-бокс за мъже.

„Успехите ми са плод на много години работа и тренировки, лишване от много лични, и чисто женски неща. Всеки ден съм в залата минимум по 4 часа. В крайна сметка сматям, че си струва. Все пак човек трябва да да прави всичко с мярка и трябва да знае кога да спре, защото професионалния спорт дава, но и взема много. Европейската титла бе моя мечта и цел, и съм много радостна, че я постигнах", каза пред Дарик спортист №1 на Стара Загора Анелия Асенова.

Приза за отбор №1 при колективните спортове очаквано взе носителят на националната футболна купа ПФК Берое, а наставникът на „зелено-белите" Илиан Илиев спечели наградата за най-добър треньор на 2010г. При индивидуалните спортове тим №1 на Стара Загора стана Спортен клуб по борба Берое.
За спортен журналист на изминалата година, бе избран колегата от Телевизия Стара Загора Деян Денев.
Ето как изглежда десетката на най-дборите спортисти на Стара Загора за 2010 година:

1 място - Анелия Асенова СК „Аскен" (киокушин карате)

2 място - Станислав Кънев СК „Берое" (борба класически стил)

3 място - Христомир Ранчев СК „Хара" (кик-бокс)

4 място - Веселин Иванов СК „Недьо Ранчев" (самбо)

5 място - Назифе Бекир СК „Аскен" (киокушин карате)

6 място - Константин Атанасов СК „Ахал" (конен спорт)

7 място - Тони Русев СК „Стара Загора" (спортен бридж)

8 място - Николай Диков АСК „Стара Загора - Рали тим" (автомобилизъм)

9 място - Пламен Райков СК „Кобра" (културизъм)

10 място - Георги Тодоров Ендуро клуб „Луда Работа"(ендуро - класове Overall и Е2)