Постепенно се нормализира транспортът във Франция
Постепенно се нормализира транспортът във Франция / снимка: БГНЕС

Въздушният трафик на парижкото летище Роаси-Шарл де Гол започна постепенно да се нормализира след множеството нарушения през последните дни заради силните снеговалежи, съобщиха летищните власти.

Всички писти вече са използваеми и трафикът от сутринта се нормализира. Но разписанията на полетите на авиокомпаниите са сериозно засегнати след неколкодневните лоши метеорологични условия.

Все още са възможни анулирания на някои полети и закъснения до 50 минути, се добавя в съобщението, цитирано от Франс прес. Възобновен е трафикът и на останалите летища във Франция. Железопътният транспорт също е възстановен с изключение на някои маршрути в северозападна Франция. Повечето френски магистрали са отворени за тежкотоварни камиони. Общественият транспорт работи в график. Без електричество остават все още стотина домакинства в западния департамент Ер, съобщава БТА.

От прекъсванията на въздушните съобщения заради снеговалежите групата "Ер Франс"-КЛМ е претърпяла загуби от близо 30 милиона евро, съобщи нейният изпълнителен директор Пиер Анри Гуржон, цитиран от ИТАР-ТАСС.