Търсят се 500 доброволци за благотворителна акция в помощ на Ани
Търсят се 500 доброволци за благотворителна акция в помощ на Ани / Dariknews.bg

Започва благотворителна акция в помощ на 21-годишната Ани Тодорова, която страда от агресивен тумор на глезена. За целта се търсят се 500 доброволци, които да участват, обявиха организаторите на инциативата омбудсманът  Юлия Юрдекова и  председателят на „Съюз за Пловдив" Дани Каназирева.

Идеята  на организаторите е на 24 декември от 13 часа момчета и момичетата да държат по една детска рисунка в редица по Главната улица на Пловдив. Картините са дарени отчиталище „Европа". Всеки, който желае може да си купи детска рисунка за 20 лева. Младите хора ще се наредят в шпалир от Военния клуб до Джумаята, обяви Дани Каназирева. За Ани в "Байландо" танцуваха двойката Васил Петров и Нели Солакова. Те ще направят още един концерт за благотворителната кауза, този път в Пловдив. Той ще се състои на 22 декември от 19:30 в Концертна зала. Цената на билета е 5 лева.

Това няма да е просто Коледен подарък за Ани - това ще е животоспасяващия жест на нас пловдивчани към 20-годишната студентка, каза омбудсманът Юлия Юрдекова.

42 хиляди лева са събрани до момента за лечението на младото момиче Ани е студентка 2 -ри курс в ПУ„Паисий Хилендарски". Лечението и възстановяването след това ще бъде между 3 и 5 месеца. 2000 евро на ден струва престоят в клиниката в Париж.

Дружеството на пловдивските художници под патронажа на омбудсмана Юлия Юрдекова и младежкия делегат Борис Тилов също организират благотворителна изложба в подкрепа на Ани.