Благотворителен базар с ръчно изработени сувенири
Благотворителен базар с ръчно изработени сувенири / Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Фондация "Движение на българските майки" вече 6 години организира благотворителни базари с ръчно изработени сувенири. Тази година отново се провеждат базари в няколко града, където Фондацията има звена, а инициативата в София започна на 11 декември - събота, като ще продължи и през неделния ден в зала 4 на НДК от 11 до 18 часа.

В рамките на инициативата ще бъдат организирани и благотворителни фотосесии за всички желаещи. Всички събрани средства от двата дни ще бъдат предоставени на Движение на българските майки за проекта, изпълняван в полза на децата от ДМСГД "Света Параскева".

"Каузата, за която събираме средства, е наш проект за наемане на висококвалифициран персонал за децата с увреждания. Към момента този проект е действащ вече от няколко месеца и резултатите от работата на специалистите с децата е много добра," сподели Росица Букова, изпълнителен директор на фондацията.

Всеки желаещ да подкрепи проекта може да го направи и на следната банкова сметка: Първа инвестиционна банка BIC FINVBGSF IBAN BG15FINV91501200148846, "Движение на българските майки" за ДМСГД "Св. Параскева".