120 деца се надиграват на откритата сцена в Благоевград
120 деца се надиграват на откритата сцена в Благоевград / снимка: община Благоевград

Танцов - спектакъл под надслов „Надиграване" организират Община Благоевград, Центърът по изкуствата, Обединен детски комплекс и Общинският младежки дом.

В едночасовата музикално - танцова програма ще участват около 120 деца от детски танцови състави и формации, на възраст от 6 до 18 години, съобщиха от пресцентъра на Кметска администрация. Благоевградчани ще могат да се забавляват, гледайки уменията в танците на ДФТА „Пиринче” при Център по изкуствата, ДЮФА „Пиринска китка” при Обединен детски комплекс, Фолклорен танцов ансамбъл при VІІІ СОУ „Арсени Костенцев”, ФТА „Бисер”, с ръководител Бисер Низамов, Фолклорен танцов клуб при Обединено детско заведение № 2 „Детски свят”, с ръководител Рилка Георгиева, Танцова формация „Карат” при ОНЧ „Никола Вапцаров” и Танцов център Влахов. Общински младежки дом ще бъде представен от две танцувални групи, Балетната формация „Астра” и Балетна формация „Дъга”.

Надиграването няма състезателен характер, целта му е да зарадва жителите на общината, паралелно с това децата да обменят опит и знания помежду си. Същността на танцовия спектакъл е да стимулира интереса, да възпитава любов към националната история, бит, традиции и култура, да покаже възможностите на българското танцово изкуство, чиито корени са в неизчерпаемия роден фолклор, да даде възможност на участниците да се запознаят и да обменят информация за танцовото изкуство в България.

Стартът ще бъде даден  днес от 16.00 часа на откритата сцена на площад „Георги Измирлиев” .