Две награди за Центъра за обществена подкрепа
Две награди за Центъра за обществена подкрепа / Дарик Добрич, архив

Центърът за обществена подкрепа в Добрич спечели първа награда в национален конкурс за детска творба на тема "Моят символ за България", съобщи ръководителят на социалния дом Кирил Петров. Конкурсът, насочен към децата от специализирани институции, е организиран от Агенцията за социално подпомагане към Министерството на труда и социалната политика.

Децата от Центъра за обществена подкрепа в Добрич са завоювали първото място в раздела от 9-14 години. Наградата е получена на официална церемония в столицата, на която са присъствали  двама от на-активните добрички участници в конкурса - Валентин Недялков и Виктория Марева. Те са получили грамота и предметни награди за всички деца от Центъра.
 
По време на церемонията Центърът за обществена подкрепа в Добрич е удостоен  с още една награда - специален плакет от БЧК за принос  към червенокръстката  кауза.

Отличените в националния конкурс творби ще бъдат подредени в изложба в Министерството на труда и социалната политика. Утре в Добрич ще се открие друга изложба, подготвена съвместно от Центъра за обществена подкрепа и Дневния център за възрастни хора с увреждания. В нея са включени над 40 творби. Откриването е в 10.00 часа в Художествената галерия на Добрич.