ДПС организира семинар в Добрич за етно-религиозните отношения
ДПС организира семинар в Добрич за етно-религиозните отношения / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Добрич е домакин на семинар „Етно - религиозни отношения и интеграция”, организиран от евродепутата Метин Казак и народния представител от ДПС Корман Исмаилов.

Форумът е заради зачестилите случаи на дискриминационно отношение и използване на езика на омразата в голяма част от българските медии и съществуващите негативни нагласи в обществото към представителите на различните етнически общности в страната, информират инициаторите.

На двудневния семинар ще бъде дискутирана актуалната политическата ситуация, състоянието на етно-религиозните отношения в България и интеграцията на малцинствените групи. Ще бъдат изнесени и анализирани данни от Комисията за защита от дискриминация, от действащи юристи и експерти по етническите въпроси за тенденциите в медиите за дискриминационно отношение, които създават напрежение на етническа и религиозна основа и условия за подстрекателство към враждебност и насилие чрез провокиране на национално, расово и религиозно напрежение.

Ще бъде разгледана и ролята на компетентните български институции, неправителствените организации и медиите, които работят по проблемите на етнорелигиозните отношения.

Други новини от Добрич