10 години Каритас Русе
10 години Каритас Русе / Darik Ruse

30 деца с увреждания, на възраст от 2 до 18 години, са ползвали терапевтичните услуги, предлагани в Дневния център „Милосърдие" през месец ноември.  И през този месец продължи доброто партньорство с Русенски университет. Студенти от специалност „Ерготерапия" и „Кинезитерапия" проведоха практическите си упражнения и работиха заедно със специалистите на Център „Милосърдие".

През ноември приключи ремонта на сградата на Центъра и на 29 ноември ще се проведе церемония по случай официалното откриване на обновения Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие". Дневен център „Милосърдие" беше създаден през 1999 година с финансовата подкрепа на Папския съвет „COR UNUM" като един от „100-те проекта на Светия Отец", посветени на Годината на милосърдието.

Вече 10 години Каритас Русе е надежден партньор на децата със специални нужди от града и на техните семейства. Услугите, предоставяни в Центъра целят осигуряване на  грижи и задоволяване на ежедневните здравни, образователни и рехабилитационни потребности, организация на свободното време и общуване на децата, подготовка за самостоятелен начин на живот.