Преглед на печата - 25 ноември
Преглед на печата - 25 ноември / netinfo

"Наркомани пердашат родителите си за пари", е водещото заглавие в днешния брой на "Новинар Юг". 79 хасковлийки и димитровградчанки се жалват от домашно насилие.

"Разбиха хасковско депо с дрога за София и ЕС", е другото чело от първа страница. 20 кг хероин и 1,5 кг марихуана намери полицията в имота на лежалия в турски затвор Нурай Рамадан. Петима бяха арестувани.

"Изследване на БТПП: Не плащат извънредния труд в Хасковско", също дописка от водещата страница. В изследването на Палатата за Хасковска област са анкетирани 246 работодатели и работници, а резултатите са близки до средните за страната.

"Спряха тока на пречиствателната станция след инцидента с таблото", челна информация от втора страница. Междуведомствена комисия разследва защо обгоряха ръцете на двама работници.

"150 се тестваха за кръвна захар", е дописката с адрес Димитровград. Благотворителната акция бе организирана в местни аптеки по повод Световния ден за борба с диабета.

"Дебнат вредни пасти за зъби", пише още "Новинар". Масирана проверка на пастите за зъби в козметичните магазини тече в областта, цитира вестникът шефа на "Държавен здравен контрол" в РИОКОЗ д-р Димитър Тонев.

"Стефан Димитров на съд за алеята на комунизма", с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник "Хасковска Марица". Закон от края на 90-те обявява тоталитарните вождове за престъпници, алармира пред изданието един от видните местни общественици Захари Камбуров.

"5 бона глоба за шега на тел. 112", четем на първа страница. Най-честите шегаджии са деца, но е факт, че такива обаждания намаляват, цитира "Марица" началника на център 112 за Южен централен район - Кърджали, Елена Паскалева.

"675 гласуваха за младежки парламент", информация с адрес Свиленград. Гласуването се проведе в два дни - вторник и сряда, а избирателни урни бяха поставени на четири места.

И още една дописка от Свиленград: "Наши полицаи пазят гръцко-турската граница". 11 български униформени са командировани в международната мисия в Орестиада и от няколко седмици затягат значително контрола по браздата на южната ни съседка.

"Отлагат делото срещу лихвар и експрокурор", четем още в броя. Поредното дело срещу лихваря Никола Милушев и бившия прокурор Стоян Апостолов бе отложено за пореден път, е допълнението в текста.

"Представят оперативна програма "Рибарство", "78 икони от Родопите в музея", "Проучват подземни богатства в Брусино" - всичко това - в новия брой на "Хасковска Марица".