Лауреати на Сребърна Янтра с награди от конкурс в Молдова
Лауреати на Сребърна Янтра с награди от конкурс в Молдова / снимка: лечен архив

18-годишен великотърновец спечели призово място за България от Осмия Международен конкурс за млади поп изпълнители „Две сърца близнаци" в Кишинев. Пламен Борисов е възпитаник на естрадно студио „Румина" и се пребори за второто място в своята възрастова група в дует с 15-годишната Флория Цанкова от Севлиево. Двамата изпълниха новия хит на Орлин Горанов и Мариана Попова „Чуй ме".

Младите таланти  получиха правото да представят страната ни в престижния музикален фестивал в Молдова като награда след успеха си на конкурса „Сребърна Янтра" тази есен.

Конкурсът „Две сърца близнаци" е мемориал в памет на композитора Йон Алде Теодорович и съпругата му - певицата Дойна (загинали през 1992 г.), създали десетки песни, с който се гордее целият румънскоезичен свят. Конкурсът бе под патронажа на Министър председателя на Молдова Влад Филат.

По регламент първата конкурсна песен на всички участници е от репертоара на звездната молдовска двойка Дойна и Йон Алде Теодорович и се изпълнява задължително на румънски език.