Трети братовчед по майчина линия на Асамоа Гиан донесе хикс на Гана в Сливница
Трети братовчед по майчина линия на Асамоа Гиан донесе хикс на Гана в Сливница / снимки: Бисер Тодоров
Пред около 200 зрители на градския стадион в Сливница отборите на Сливнишки герой и младежкия тим на Гана завършиха наравно 1:1 в един много зрелищен и динамичен двубой с много добри футболни изпълнения.

В 35-та минута главният рефер на срещата Богомил Маринов – Мечката отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на Кортелов, превърната в гол от капитана на домакините Руслан Нацев. Така Сливнишки герой поведе с 1:0.

 Малко преди това юношата на Левски Димитър Димитров нацели напречната греда на младежите на Гана от около 25 метра. Така завърши и първото полувреме.

През втората част и двамата треньори направиха доста смени в своите отбори, което се отрази повече на домакините. Венци Рангелов пусна в игра почти всички негови налични футболисти. Гостите владееха повече инициативата. И съвсем логично стигнаха до попадение в 78-та минута, реализирано от Кофи Окиусу– трети братовчед по майчина линия на голмайстора на мъжете на Гана Асамоа Гиан.

До края на срещата нов гол не падна. Така, лидерът в югозападната В група завърши 1:1 срещу младежкия тим на Гана, който е Световен шампион в тази възраст. Всичко се случи пред погледа на легендата на Левски Божидар Искренов, наставника на Миньор Перник Стойчо Стоев, треньора на Академик София Борис Ангелов.

Мачът съвпадна с празника на град Сливница, който е днес, по случай 125 годишнината от сръбско-българската война. В града от сутринта текат празненства, вечерта предстои тържествена заря-проверка с участие на президента на Република България Георги Първанов.

Николай величков се бори с Сейду Дабо