ВМРО е против новата младежка структура на ДПС в Тракийския университет
ВМРО е против новата младежка структура на ДПС в Тракийския университет / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Получихме тревожна информация за създаването на младежка структура на ДПС в Тракийския университет в Стара Загора. Първото, което ще направим, е да изпратим писмо до ректора на ТрУ, защото наличието на такава младежка структура е против законите на образованието в България. Това заяви председателят на местното ръководство на ВМРО Красимир Червилов. Той допълни, че за ситуацията ще бъде осведомена и градската прокуратура в Стара Загора, за да се самосезира.

През последните 20 години нито една местна власт не намери воля и сили да ограничи незаконното строителство в кв. "Лозенец" и варварското изсичане на парк "Аязмото". Този упрек към ръководството на Община Стара Загора отправи общинският съветник и член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО Кристиан Петков. Той заяви, че регионалната структура на ВМРО остава лоялен партньор на кмета проф. Светлин Танчев и ГЕРБ до получаване на отговор по зададените въпроси за подобряване на състоянието на крайните квартали и малките населени места в областта.

Относно предложението за заем от община Стара Загора за квартал „Железник" Кристиан Петков обясни, че подкрепят идеята, но само ако средствата бъдат използвани целенасочено за инфраструктура, а не за други пера. "Този внушителен заем е грешен ход от гледна точка на икономическата ситуация, но стратегически погледнато, е печеливша идея", разясни Петков.