Пожар избухна на датски ферибот с 640 души на борда
Пожар избухна на датски ферибот с 640 души на борда / снимка: Reuters

Пожар на палубата за автомобили на пътнически ферибот с 651 души на борда предизвика тревога в Скандинавия, но властите заявиха, че ситуацията е овладяна и няма нужда от евакуация, предаде Асошиейтед прес.

Фериботът "Перлата на Скандинавия" пътувал от Осло за Копенхаген, когато властите получили съобщения за дим, издигащ се от палубата за автомобили, съобщава БТА.

Шведски и датски спасителни екипи се отзовали на сигнала на кораба, който се намирал на около 5 км от западния бряг на Швеция, и се установили край него, за да извеждат хора, ако е необходимо.

Корабната компания DFDS обаче заяви, че огънят бил потушен и не се налага евакуация на хората на борда. Според нея няма данни за ранени, всичко е под контрол и фериботът в момента пътува към Копенхаген без помощ.

Говорителка на компанията каза, че пътниците били изведени от каютите, когато избухнал пожарът, и били събрани в ресторантите на една от горните палуби. Засега не е известна причината за пожара.

На борда на ферибота имало 490 пътници, 161 души екипаж, 23 коли и един автобус. Полицията заяви, че три автомобила са изгорели.