Тя е толкова прекрасна, Моника Белучи
Тя е толкова прекрасна, Моника Белучи / снимка: Reuters

Горещ поглед, сладострастност, умопомрачителни извивки на тялото, Моника Белучи е прототипът на фаталната жена. А лекият акцент, който може да се долови във всяка нейна дума, й придава изключителна екзотика.

Най-красивите снимки на Белучи, която е лице на модната марка Диор, са събрани в книгата "Моника Белучи". В реалния живот италианската актриса е жена в разцвета на силите си, омъжена от 11 години за актьора Венсан Касел и майка на две момичета - Дева на 6 г. и Леони, която роди на 21 май тази година в Рим.

В интервю за сп. "Пари Мач" Белучи разказва, че от дълго време агентите й предлагали да издаде книга с фотоси, но тя се съгласила само при условие, че приходите от продажбата й бъдат предоставени на италианска организация, помагаща на деца, болни от рак, и на френска асоциация, подкрепяща жени в затруднено положение.

Актрисата искала да създаде "италиански продукт", поради което работила по нея само със свои сънародници. "Колкото до голотата, нямам проблеми с тялото си", категорична е Моника. Звездата разкрива, че книгата е особено специална за нея. "Тя започва с моя снимка на 13-годишна възраст и завършва със снимки на Дева и на Леони. Никога вече няма да имам деца. С тази книга казвам сбогом на младостта. От сега нататък тръгвам по друг път", споделя Белучи.

Актрисата разкрива, че никога не е възприемала красотата си като тежест, тъй като знае, че тя няма да трае дълго, но въпреки това е категорична, че не изживява болезнено напредването на възрастта. "Животът ми откри други неща. Успях да се измъкна от черупката на красотата. Трябва да съм готова да приема, че тя отминава. Помага ми фактът, че имам деца. Искам да бъда жена, която се чувства добре в кожата си с напредването на възрастта", споделя красавицата.

Белучи разкрива, че съпругът й Венсан Касел не ревнува от горещите сцени във филмите й. "Аз също съм го виждала да целува прекрасни момичета. Актьорите умеят да различават играта от реалността. Играта е възпроизвеждане на реалността, а не самата реалност", казва тя.

Въпреки натоварения си график Белучи винаги намира време за децата си и ги взема със себе си при всичките си пътувания. "Кърмех Леони по време на снимките. Отделях по половин час на всеки три часа за кърменето й, но по време на снимки това не е проблем, тъй като има достатъчно време", казва актрисата. По-голямата й дъщеря Дева е ходила на училище в Италия, в Лондон, във Франция и не изпитва никакво притеснение в присъствието на много хора.

Моника обаче е категорична, че децата й няма да имат религиозно възпитание. "Те не са кръстени... Нямам нищо против религията, тъкмо обратното, смятам, че тя даже помага на хората. Вярвам в молитвите, в положителната енергия. Дъщерите ми сами ще изберат религията си, когато пораснат. Аз ги уча да уважават другите и самите себе си", споделя актрисата. Тя разказва, че предпочита сама да се грижи за двете си дъщери, въпреки че има помощница.

"Аз кърмя малката, това създава магическа връзка с детето в продължение на осем - девет месеца. Децата ни учат какво е истинската любов, ние сме тяхната емоционална инвестиция, не можем да си позволим да предадем тези очи. Трябва да внимаваме да не го направим, защото това може да остави следа в съзнанието им за цял живот", смята актрисата. Белучи, която стана майка за първи път на 39-годишна възраст, а второто си дете роди на 44 години, споделя, че късно изпитала желание да има деца. "Но аз не съм пример за подражание. Гинекологът ми казва, че идеалната възраст за раждане на дете е между 17 и 25 години", казва актрисата.

Тя споделя още, че не вярва в идеята за семейното гнездо, допълва БГНЕС. "Не се привързвам към къщи, сменила съм толкова много. Мечтата ми е да живея на хотел", шегува се Белучи.

Запитана за какво мечтае днес, тя отговаря, че единственото й желание е дъщерите й и хората, които обича, да са добре. "Животът доста ме разглези", признава звездата.