Избират победител в конкурса Да обичаш мястото, където си се родил
Избират победител в конкурса Да обичаш мястото, където си се родил / Дарик Плевен

Десет училища в Плевен са се включили в конкурса на тема "Да обичаш мястото, където си се родил", организиран от Сдружение "Артилерия - Ген. Владимир Вазов". Това съобщи за Дарик председателят на Управителния съвет на сдружението Радослав Георгиев.

Инициативата стартира в средата на октомври, тя е във връзка със 160-тата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов, но се провежда сега, тъй като през юли месец учениците са във ваканция. В десетте училища има подготвени кътове, свързани с живота и творчеството на писателя.

Има някои много интересни и оригинални идеи, сподели Георгиев, особено тези в Спортното училище и в Професионалната гимназия по туризъм. Специално жури, което ще оценява направените кътове, от утре започва обиколка по училищата за избор на победител.

Над 90 са пък получените творби за втората част от конкурса - за стихотворение, посветено на Родината. Учениците проявяват голям интерес и сами ни търсят, за да предадат сътвореното от тях, допълни Радослав Георгиев. Резултатите ще бъдат обявени на 24 ноември, за победителите са предвидени и награди.