Европейска купа в Пампорово през 2012
Европейска купа в Пампорово през 2012 / dariknews.bg/

Висока оценка на условията за провеждане на Европейската купа през 2012 година в алпийските ски получиха пистите и курорта в Пампорово. Проверката бе направена от екип на Международната ски федерация FIS, който потвърди решението си за провеждане на старт от надпреварата за мъже. Координаторът на Европейската купа в алпийските ски Маркус Валднер заяви, че е приятно изненадан от поддръжката на пистите, отличната система за изкуствен сняг, както и от големите инвестиции и новите хотели в курорта.

След инспекцията Маркус Валднер се срещна с председателя на Българската ски федерация Цеко Минев и със собственика на Пампорово АД Цветелина Бориславова. Минев изрази увереност, че Купа Пампорово, която ще се проведе като част от държавното първенство от календара на FIS, ще демонстрира отличните състезателни условия в курорта и ще бъде една добра репетиция за европейската купа през 2012. 

От своя страна Цветелина Бориславова представи инвестициите през през последните няколко години, които са подобрили ски зоната. Сред тях са модерна система за изкуствено заснежаване, която покрива повечето писти, два нови лифта и разширение на ски зоната с нови трасета.

Пистите в Пампорово са отлични, отговарят на всички изисквания и имат цялото нужно оборудване, каза Маркус Валднер. Състезанието през 2012 година ще бъде в два слалома -  в края на януари или началото на февруари. Датите зависят от няколко фактора и от заетостта на отборите и организаторите по това време, обясни  координаторът на Европейската купа в алпийските ски.