На гости в музея
На гости в музея / DarikNews.bg Николина Пенчева

Лъвчето Симбанджи от старозагорския зоопарк посети тази сутрин Регионалния исторически музей. То се разхождаше свободно в лапидариума и си играеше с деца и възрастни, които бяха дошли заради него. Посетителите опозхана неговите навици, разбраха каква е любимата му храна и други любопитни факти около талисмана на тематичния уикенд. Големият брой посетители обаче явно уплашиха Симбанджи и на няколко пъти лъвчето показа зъбките си и ясно даде да се разбере, че все пак то командва.

На гости в музея
netinfo
Гостуването на лъвчето в музея слага началото на инициативата "Уикенд в музея". Всяка събота и неделя в сградата на музея ще се организират тематични мероприятия с игри, атракции, лекции, събеседвания, прожекции на филми и други изненади.
В музея се проведе и беседа с художника Христо Танев, създател на герба на Стара Загора. Лъвът като символ и част от този герб ще бъде в основата на играта "Открий лъва", която ще се проведе следобед. Тези, които искат да спечелят награда, трябва да преброят колко експоната съдържат изображения на лъв.

 

На гости в музея
netinfo