Юнайтед с проблеми преди дербито със Сити
Юнайтед с проблеми преди дербито със Сити / Reuters
Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че има проблеми с избора на състава за градското дерби с Манчестър Сити. Двата отбора излизат един срещу друг в сряда в мача междинния 12-и кръг във Висшата лига.

Шотландският спец призна, че Оуен Харгрийвс е аут за нови четири седмици. Английският полузащитник напусна терена в двубоя с Уулвърхемптън през уикенда след едва пет минути игра. Харгрийвс започна като титуляр за Юнайтед за първи път от септември 2008 година.

Добрата новина за халфа е, че травмата не е свързана с проблемните колена, а по-скоро става дума за разтежение.

„На този етап сме сигурни, че колената на Оуен са добре. Преди мача с Уулвс, той тренира много добре. Това бе и причината да рискувам с него срещу „вълците”. Може би напрежението от завръщането му на терена след толкова много време му се отрази”, коментира сър Алекс.

Фъргюсън разкри още, че Райън Гигс със сигурност пропуска дербито с „гражданите”.

„Нани е под въпрос. Сега изглежда, по-скоро, че няма да мога да разчитам на него. В затруднение сме”, коментира мениджърът на „червените дяволи”.

Димитър Бербатов и Майкъл Карик пропуснаха срещата с Уулвс през уикенда заради вирусно заболяване, а Неманя Видич и Патрис Евра играха болни. „Има някои играчи, които все още имат проблеми с вирус, други пък направо ги изпратихме да се лекуват у дома. Каквото и да стане, разполагаме със силен състав. Гледаме напред”, завърши мениджърът на Манчестър Юнайтед.