Временни промени в движението заради полицейския протест
Временни промени в движението заради полицейския протест / Sofia Photo Agency

Заради протеста на служителите от МВР се въвеждат временни промени в организацията на движението в София, съобщиха от Столична община. По план шествието ще потегли от сградата на МВР и храм-паметника „Св. Ал. Невски" в 12.30 ч.

До приключването на мероприятието при необходимост и по преценка на „Пътна полиция" при СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Оборище" между бул. „Васил Левски" и ул. „Г.С. Раковски".

От 7.00 ч. до приключването на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите и леките автомобили превозващи участниците в шествието, сигнализирани както следва: -на северната дъга на пл. „Александър Невски"; на моста пред Национален стадион „Васил Левски" - само леки автомобили.

Шествието ще се премине по маршрут: сградата на МВР, по ул. „6-ти септември", ул. „Ген. Гурко", ул. „Г.С.Раковски", ул. „Славянска", ул. „Дякон Игнатий", бул. „Цар Освободител", ул. „15-ти ноември" до пл. „Св. Ал. Невски".

СДВР ще осигури охрана на събранието и постове за контрол и регулиране на движението, като ще възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и тролейбусите на градския транспорт в зависимост от преминаването на участниците в шествието.