Удължават маршрутните промени по регулярни автобусни линии в София
Удължават маршрутните промени по регулярни автобусни линии в София / Sofia Photo Agency
Удължават маршрутните промени по регулярни автобусни линии в София
34432
Удължават маршрутните промени по регулярни автобусни линии в София
  • Удължават маршрутните промени по регулярни автобусни линии в София

С шест месеца се удължава експерименталния срок за промени в организацията на движение на няколко автобуса на градския транспорт в София, съобщават от Столичната община.

Остава променен маршрутът на автобусите № 3 и 5: от с. Долни Пасарел и село Долни Лозен по маршрутите си до пътния възел за аерогарата, през възела по локалното платно на бул. „Цариградско шосе" в посока център, наляво по ул. „Йерусалим" и
по бул. „Андрей Сахаров" до крайна станция „Посолствата" в жк „Младост-1". Променен остава и маршрутът на автобус № 88, който се движи до Зоопарка: от бул. „Александър Малинов" надясно по бул. „Андрей Сахаров" с преминаване покрай метростанция „жк Младост-1" и надясно по бул. „Андрей Ляпчев" по маршрута двупосочно.

Още шест месеца ще бъде променен маршрутът и на автобус № 305, който след спирката си на Хотел "Плиска" се движи по маршрута на автобус 413 (по маршрута си до спирка „Хотел Плиска", бул. „Цариградско шосе", надясно по бул. „Михаил Еминеску", бул. „Ситняково", бул. „Ген. Данаил Николаев", бул. „Сливница" и по маршрута си до Централна гара, двупосочно.)

Променен е и маршрут на автобус линия № 306, който свързва бул. „Александър Малинов" и СУ „Св. Климент Охридски": от бул. „Александър Малинов" наляво по бул. „Андрей Сахаров" с преминаване покрай метростанция „жк „Младост-1", надясно по ул. „Йерусалим" и по локалното платно на бул. „Цариградско шосе" по маршрута си до СУ „Св. Климент Охридски". В посока жк „Младост-2" линията се движи в централното платно на бул. „Цариградско шосе".

Промени остават и за автобус № 113 с маршрут: от крайна станция за тролейбусна линия №5 и автобусни линии №№ 4 и 111 в жк „Младост-1" по бул. „Андрей Сахаров", надясно по бул. „Александър Малинов", наляво по ул. „Филип Аврамов", ул. „Свето Преображение", ул. „Д-р Атанас Москов", ул. „406", ул. „Филип Аврамов" и по бул. „Александър Малинов" по маршрута двупосочно.

Автобусна линия № 294 с маршрут: от крайната станция на автобусни линии №№ 94, 102 и 280 в Студентски град по маршрута на линия № 94 до бул. „Д-р Г.М. Димитров", надясно по ул. „Д-р Г.М. Димитров", надясно по бул. „Св. Климент Охридски" с преминаване покрай метростанция „Д-р Г. М. Димитров" и по ул. „8-ми декември" по маршрута на автобусна линия № 280 до крайната станция.

Автобусна линия № 56 до метростанция „Вардар": от ул. „Западна" (крайна станция „жк „Западен парк") по бул. „Александър Стамболийски", наляво по ул. „Булина ливада", надясно по бул. „Царица Йоана" с преминаване покрай метростанция „Вардар", надясно по бул. „Вардар" и надясно по бул. „Александър Стамболийски" по маршрута двупосочно.

Няма да се променя и удълженият маршрут на автобусна линия № 20 след 20.00 ч.: от сп. „с. Чепинци" по ул. „Стара планина", наляво по ул. „Възрожденска" до крайната спирка на автобусна линия № 18 - „Мелницата Чепинци", обратно по маршрута и от центъра на с. Чепинци по маршрута към с. Локорско. Реализира се посредством извършвани курсове с часове на тръгване от автостанция „Орландовци", както следва: за делник - в 20.45 и 21.55 ч; за предпразник и празник - 20.45 ч.

Новата трамвайна линия № 4 с маршрут: от обръщателно колело „Бр. Бъкстон", по бул. „Цар Борис III", бул. „Ген. Едуард И. Тотлебен", бул. „Македония", бул. „Христо Ботев", централна жп гара „София", бул. „Княгиня Мария Луиза", ул. „Козлодуй", ул. „Каменоделска", ул. „Първа българска армия" до обръщателно колело „Орландовци" също остава.

Това се отнася и за трамвай № 23 с маршрут: от жк „Дружба-2", по ново трамвайно трасе, ул. „Искърско шосе", бул. „Асен Йорданов", бул. „Шипченски проход", бул. „М. Еминеску", бул. „Ситняково", бул. „Мадрид", бул. „Янко Сакъзов", ул. „Кракра", бул.
„Княз Александър Дондуков", до трамвайно обръщало на ул. „Бачо Киро" - „Младежки театър", двупосочно.