Най-голямата компания за порнофилми в САЩ възобновява работа
Най-голямата компания за порнофилми в САЩ възобновява работа / снимка: morguefile.com

Една от най-големите компании на производство на порнографски филми в Лос Анжелис обяви, че е решила да поднови снимките след няколкоседмично прекъсване. Причина за него бе паниката сред актьорите след като бе установен серопозитивен сред участниците в нейните продукции.

Вивид Ентъртеймънт заявява в декларация, че прегледите и тестовете на актьорите партньори на въпросния серопозитивен не са установили ХИВ зараза. Заявяваме, че резултатите от тестовете на актьорите, поставени под карантина след контакт със серопозитивния участник, са отрицателни, заяви Стивън Хирш, основател и съпрезидент на Вивид, като уточни, че снимките ще започнат в понеделник. Още четири компании за производство на порнофилми спряха работа в средата на октомври след като се разнесе новината за серопозитивния актьор.

Долината Сан Фернандо в околностите на Лос Анжелис - съвсем близо до холивудските студия - е център на американската порнографска продукция. През 2004 г. бяха открити 14 серопозитивни актьори и калифорнийските здравни власти предложиха мерки за контрол, сред които задължителното използване на презервативи по време на снимките, пише БГНЕС. Тази мярка обаче остана препоръчителна. И тогава имаше вълна от паника в индустрията и компаниите прекратиха снимките за 60 дни, за да могат десетките актьори да се тестват.