Първият посмъртен албум на Джако излиза преди Коледа
Първият посмъртен албум на Джако излиза преди Коледа / снимка: Reuters, архив

Първият посмъртен албум на Майкъл Джексън със скромното заглавие Michael ще излезе на 14 декември, обявиха Епик Рекърдс и Сони Мюзик на официалния сайт на артиста.

За да заинтригуват феновете, двете звукозаписни студия уточниха, че една от песните от албума - Breaking News, записана през 2007 г., ще може да се сваля безплатно за една седмица на сайта www.michaeljackson.com.

Обложката на диска, направена от художника Кадир Нелсън, е създадена на основата на обложките на предишните албуми на краля на попа.

Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни 2009 г. в Лос Анджелис от свръхдоза медикаменти. От 1 октомври 2009 г. до 1 октомври 2010 г. той е донесъл приходи от 275 милиона долара, показва последната класация на сп. "Форбс" и така става най-доходоносният починал артист на всички времена, отбелязва БГНЕС.

Основната част от тези приходи идва от музиката му. Сони подписа договор за 250 милиона долара, за да запази правата, които държеше върху албумите на Майкъл Джексън и за да може да пуска нови, главно на неиздавани песни.