Проверяват синдикалист в МВР, не ходел на упражнения
Проверяват синдикалист в МВР, не ходел на упражнения / cнимкa: Dariknews.bg, архив
Проверяват синдикалист в МВР, не ходел на упражнения
34410
Проверяват синдикалист в МВР, не ходел на упражнения
  • Проверяват синдикалист в МВР, не ходел на упражнения

Столичната полиция е започнала проверка срещу заместник-председателя на синдикална федерация в МВР Галентин Грозев. Причината за това е, че Грозев не ходел на упражнения в Юридическия факултет в Софийския университет, а получил заверки за семестъра.

Проверката става факт след публикации в три вестника, че синдикалистът оправдавал отсъствията си с работата си в синдикатите. Пред Дарик Галентин Грозев определи проверката като поръчка, която цели да го компрометира като синдикален лидер.

Ето как Галентин Грозев коментира казуса: 

"Категорично твърдя, че тази проверка представлява израз на един тоталитарен метод, отречен преди 50 години, при който срещу един гражданин се започва проверка по анонимен донос. По такъв начин е започнала тази проверка, при която аз ще бъда разследван и разглеждан за престъпление, от частен или от общ характер, без да имам никакво знание, че такава проверка е започнала. Тази проверка е тайна от мен. Проверката е започната абсолютно незаконосъобразно и поради това, че няма законен повод и няма достатъчно данни за нейното започване. Когато се разглежда някакво действие, свързано със събиране на данни за извършено престъпление, задължително се действа по реда на НПК. Всичко друго е милиционерско беззаконие. Аз съм подал сигнал в прокуратурата, който да провери законността на действията на колегите, които са започнали това нещо. Задължително е поръчка".