Главният счетоводител на „Родопи” научи за проблема с първолаците преди часове
Главният счетоводител на „Родопи” научи за проблема с първолаците преди часове / dariknews.bg/

Пълни справки и анализи е поискала главната счетоводителка на Община „Родопи" Анна Меретева, за да задейства процедура по изплащането на субсидиите за храна на първолаците. Тя обясни, че е разбрала за проблема преди по-малко от 24 часа и изчаква докладите на експертите от администрацията. Меретева заяви, че не може да каже дали са преведени исканите 18 хил. лева, защото всеки месец постъпват субсидии в банковата сметка на Община „Родопи" и трудно може да се каже кои от тях са за заплати, и кои за закуски на първолаците.

На въпрос какъв срок си дават, за да преведат парите на учебните заведения Меретева не даден конкретен отговор, но подчерта, че ако средствата са за закуски на децата, никой няма право да ги отклонява. Тя не бе запозната с факта, че родителите повече от месец и половина дават по 2.50 на ден, за да се хранят децата им.

Кметът Йордан Шишков не бе открит за коментар. Зам.-кметът по образование не се появи в сградата на общинската администрация след обедната почивка и също не бе намерен, въпреки уверенията, че днес ще даде документ за трансферираните средства за храна на първолаците.