БСП организира конкурси за есе
БСП организира конкурси за есе / netinfo

 Два конкурса за есета организира БСП. Националният съвет на партията обявява конкурс за 5  студентски стипендии за учебната 2010-2011 г., 5  поощрителни награди и 1  стипендия на името на Стефан Продев. Конкурсният изпит е анонимен и се състои в разработка на есе на тема, която ще бъде зададена в деня на конкурса в една от следните области: евроинтеграция, реализация на младите хора, политика на БСП, информационно общество.

Изпитът ще се проведе на 5 ноември 2010г.  от 10.00 часа в сградата на НС на БСП на ул.\"Позитано\"20.

 Българският евродепутат Кристиан Вигенин и Център за европейски и международни изследвания  обяви темата на тазгодишния конкурс за есе за стипендия ЕВРОПА. Кандидатите тази година ще пишат по темата: ХОРА ЗАД БОРДА - европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. Стипендията е едногодишна, в размер на една минимална заплата месечно и е учредена от Вигенин през 2007 г. Крайният срок за кандидатстване е 26 ноември 2010 г. Участниците трябва да са български студенти, завършили минимум втори курс. Те могат да изпращат есетата в обем до 5 стандартни печатни страници (не повече от 17 000 знака) на office@cemi-bg.org или на адрес: гр. София 1000, ул. \"Позитано\" №7, ет.4. Есетата ще бъдат оценявани от комисия, в която са включени експерти по европейска политика, социални дейности и журналисти.

Най-добре представилите се ще бъдат поканени на втория кръг на конкурса, който ще се проведе на 6 декември 2010 г. Същият ден ще бъде и официалното награждаване. Най-добрите есета ще бъдат публикувани в сборник.