ВМРО дава награда Будител на годината
ВМРО дава награда Будител на годината / Снимка: ВМРО - Враца

ВМРО Враца връчва днес за първи път наградата "Будител на годината". Призът ще получи Бойчо Димов - диригент на духовия оркестър в града, съобщи за Дарик председателят на областната структура на партията Красимир Богданов. Наградата е за дългогодишната му дейност и е свързана с утвърждаването на патриотизма и традиционните български ценности в културата и духовността. Духовият оркестър носи възрожденския дух и придава особена атмосфера на всяко значимо събитие във Враца.

Господин Бойчо Димов, благодари с думите, че днес е един специален ден за него и изрази задоволството си от присъствието на тържеството на младежката организация на ВМРО, тъй като младите са тези, които ще предадат българската духовност на следващите поколения.

Бойчо Димов е роден през 1948 г. в София. Завършва Софийската музикална гимназия и композиторски клас в Българската държавна консерватория. През 1976 г. е поканен за диригент на хор „Орфей" към читалище „Развитие" във Враца. Печели много наши и международни награди от фестивали в Унгария, Италия, Чехия, Русия. Създател на квартет „Лотос". От 2002 г. диригент на врачанският духов оркестър. Автор е на хорови творби. Негови произведения са изпълнявани от най-известните хорове в България. Носител е на „Наградата на Враца" за 2005 г. Почетен гражданин на Враца за 2008 г.

 „Имаме амбицията наградата да стане традиционна", уточни Богданов. „Будител на годината" се състои от грамота, книга и българското знаме.