Стефан Личев е преизбран за председател на Земеделския народен съюз
Стефан Личев е преизбран за председател на Земеделския народен съюз / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Стефан Личев е преизбран за председател на Земеделския народен съюз /ЗНС/ по време на 38-ия конгрес на формацията днес, съобщиха от партията.

Делегатите на конгреса призовават всички сдружени земеделци и техните семейства да се включат активно в подписката за свикване на референдум за изравняване на земеделските субсидии и достойно членство на България в ЕС.  

ЗНС е против опитите за установяване на недемократични практики в управлението на страната, за национализация на пенсионните фондове и увеличаване на данъци и осигуровки по време на криза.

От партията одобряват споразумението за съвместна работа с Единната народна партия и Съюза на патриотичните сили "Защита" и ще се работи за задълбочаване на това сътрудничество с цел участие в предстоящите местни и президентски избори.

ЗНС призовава земеделците, членуващи в различни земеделски формации, да предприемат действия за единение и общо участие на цялото земеделско движение в предстоящите избори и изграждане на единна земеделска организация.