Домусчиев поиска стадиона в Разград на концесия без да плаща такса
Домусчиев поиска стадиона в Разград на концесия без да плаща такса / Радка Минчева

Собственикът на Параходство "Български морски флот", фармацевтичната група "Хювефарма" и футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев поиска Градския стадион в Разград на концесия без такса.

Това стана по време на консултации между предствители на футболния клуб и община Разград, която е собственик на стадиона. Домусчиев бе представляван от управителя на "Биовет"-Разград Теменуга Газдова и изпълнителния директор на "Лудогорец" Александър Александров. Първоначално те настояваха да закупят спортното съоръжение, но заради юридически пречки се съгласиха на концесия за 35 години.  Газдова заяви, че очакванията са да бъде определена минимална концесионна такса или такава изобщо да липсва, заради сериозните инвестиции в поддръжката на стадиона. Процедурата за обявяване на концесия може да стартира още през ноември, но ще приключи най-рано през юли-август догодина - каза заместник-кметът на Разград Любомир Цонев. "Хювефарма" ще осигури друго спортно съоръжение, на което да тренират лекоатлетите, които в момента ползват Градския стадион.

Домусчиев поиска стадиона в Разград на концесия без да плаща такса
netinfo

Представителите на Домусчиев апелираха община Разград да запази и увеличи ангажиментите си към Детско-юношеската школа на клуба, парите сега стигат само за екипировка на 120 малки футобилисти от различните възрастови групи. И в момента една трета от бюджета за спорт в общинската хазна е за футбола - коментираха общински съветници. Общественият интерес към този спорт е най-голям - обясни изпълнителният директор на "Лудогорец" Александър Александров. От началото на футболния сезон разградският тим има най-голяма посещаемост на мачовете в Североизточна България, днес гостува на "Дунав" - Русе и от клуба са осигурени 4 безплатни автобуса за феновете. "Лудогорец" е новак в Източна "Б"-група, в момента е на пето място в класирането, има амбиции да влезе в "А"-група. Преди две седмици сред зрителите на един от домакинските мачове на "Лудогорец" бе премиерът Бойко Борисов, който сложи зелена шапка с емблемата на клуба.

Домусчиев поиска стадиона в Разград на концесия без да плаща такса
netinfo