Библиотека Родина със златни отличия
Библиотека Родина със златни отличия / DarikNews.bg, архив

Библиотека „Родина" - Стара Загора, получи златни отличия от Съвета на европейската научна и културна общност - основен Департамент на неправителствената организация „Официално представителство на уникалните селища в Европа". Церемонията се проведе в галерия „Финес" - София, в присъствието на известни български научни и културни дейци и в чест на Националния празник 1 ноември - Ден на народните будители.

Съветът на европейската научна и културна общност присъди на библиотека „Родина" отличието „Златна книга" и Официален почетен статут на Институция с висок престиж и обществено признание в областта на културата, за постиженията й в управлението на нови инициативи, в налагането на предимствата на съвременни модели за изпреварващо развитие на сектора и за утвърждаване на националното достойнство и авторитет.

Библиотеката бе удостоена и с деловото отличие „Златен печат" за Европейски мениджмънт в културата, с което става член на Съвета на европейската научна и културна общност. С Печата могат да се подпечатват всички важни документи в кореспонденцията й с институциите в страната и с Европейските страни.

Значката „Златната книга" е изработена от 24-каратово злато под формата на отворена книга в Монетния двор на България.

Номинациите на Съвета на европейската научна и културна общност са направени от 180 известни български творци и учени с международно признание, които притежават златни отличия за принос към българската наука и култура и които работят за престижа на България по света.

Награда „Златна книга" - златна значка и сертификат получи и още ДТ „Гео Милев" - Стара Загора.