Концерти и връчване на награди за Деня на будителите
Концерти и връчване на награди за Деня на будителите / Дарик Сливен

С празничен концерт на Смесен хор „Добри Чинтулов" при Народно читалище „Зора" ще започнат в Сливен проявите по случай Денят на будителите - 1 ноември. Тази вечер от 18 часа във фоайето на общината ще е концертът на смесения хор с диригент Методий Григоров.

Ще бъде връчена на Мартин Христов Димитров, ученик в 12-и клас на Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов" награда на общината от Националния ученически конкурс на тема "125 години от съединението на източна Румелия с княжество България".

 На 1 ноември /понеделник/ от 10.00 часа на Новоселското гробище ще започне Панихида и поднасяне на цветя на  гробовете на сливенските будители - Добри Чинтулов, Мишо Тодоров, проф. Димитър Табаков, Илия Цеков, Илия Арнаудов, Иван Апостолов.

На площад „Хаджи Димитър"  от 11 часа ще е общоградското поклонение пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Приветствия към учениците, учителите и просветните дейци ще направят Бисерка Василева, началник на Регионалния инспекторат и носители на наградата на община Сливен „Аргира Жечкова".

Проявите се организират от община Сливен, в партньорство със Светата Сливенска митрополия, Инспектората по образование, Сдружение „Мати Болгария" и културните организации в Сливен.