Организира се изложба-конкурс за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти”
Организира се изложба-конкурс за детска рисунка „Хуморът в нашите мечти” / Дарик Габрово, архив

 

Изложба-конкурс за детска рисунка на тема „Хуморът в нашите мечти" организират Община Габрово и Музеят „Дом на хумора и сатирата". Проявата има за цел да стимулира и популяризира детското творчество на основата на партньорските отношения между Габрово и Никелино (Италия), съобщават от местната администрация.

Паралелно в Габрово и Никелино се организират едноименни конкурси, като подбрана сборна изложба ще се открие последователно и в двата града.

В конкурса могат да участват само деца от габровските училища и школи. Те ще бъдат разпределени в три категории: от първи до четвърти клас, от пети до седми клас и деца от художествени школи. Размерът на рисунката трябва де е (25 х 35 см) или (35 х 50 см).

Техниката на рисуване е по избор. На гърба на своята творба, децата трябва изпишат четливо трите си имена, възраст, в коя категория участва, училището или школата в която са, в кой клас са и името на своя преподавател.

Крайният срок за представяне на рисунките е 15 февруари 2011 година в Музея „Дом на хумора и сатирата" в Габрово.

Община Габрово и Веселата къща ще награди победителите с предметни награди и диплом за всяка категория. Откриването на сборната изложба в Италия ще бъде на 1 април догодина и ще остане там до 31 август.

Откриването на сборната изложба в Габрово, както  и награждаването на габровските деца ще бъде на 6 октомври 2011 година от 10.00 часа в ДХС. Изложбата ще остане там до 31 декември 2011година.