Третият  литературен празник „Русе пише започва в Доходното здание
Третият литературен празник „Русе пише започва в Доходното здание / DarikNews

Третият литературен празник „Русе пише” ще се открие от 14 часа днес в Доходното здание. Той се провежда с финансовата подкрепа на Община Русе и е част от програмата на Есенния салон на изкуствата и културата. Гостите на събитието ще имат възможност да се включат в инициативата „Да споделим любимата си книга” със свое послание към неизвестните й бъдещи читатели.

По време на събитието ще бьде отделено специално внимание на новите книги от русенски автори. От 15 часа ще бъде представена книгата на Боян Драганов "Зад завесите на големите скандали", а от 16 часа - книгите "Вестникарят. Вестникът" и "След върха на славата" на Александър Недков, първата написана в съавторство с Габриела Стефанова.

Най-малките участници в празника ще могат да разменят свои стихотворения с връстниците се в играта “Жълта перушина” от 17 часа, а от 18 часа ще бъде представен 1-ви брой на сп. “Брод” за тази година.

Като част от програмата на „Русе пише” на 29 октомври от 18 часа в Клуба на дейците на културата ще се проведе творческа среща с хърватските поети Дражен Катунарич и Борис Бек.