6-годишната Мира от Добрич нарисува лого за международен проект
6-годишната Мира от Добрич нарисува лого за международен проект / netinfo

Рисунката на 6-годишната Мира Ботева от ЦДГ№10 „Слънчице"е избрана за лого на международния проект "OUR SCHOOL GARDEN". Проектът е по програма "Учене през целия живот", секторна програма „Коменски", а в него участват детски градини и училища от девет държави.

Целта му е да даде европейско екологично образоване на децата чрез участие в отглеждането на различни култури. В детска градина «Слънчице» ще се отглеждат билки, а другите партньори ще отглеждат зеленчуци, цветя и трайни насаждения. Проектът цели още възпитаване на децата в грижа за околната среда, обмен на  агротехнологии, семена, придобиване на здравословни навици за хранене, формиране на ценности и уважение към законите на природата и културата на страните партньори.

Преди дни в Перуджа, Италия се състоя първата среща на партньорите по проекта, където всеки е представил представи  най-добрите идеи  от проведения конкурс в своето учебното заведение за лого на проекта. След тайно гласуване от общо 31 предложения най-много гласове е събрала рисунката на 6-годишната Мира Ботева от Добрич.