Млади социалисти почистиха паметник в Муселиево
Млади социалисти почистиха паметник в Муселиево / Снимка: пресцентър на БСП

Представители на областната структура на Младежкото обединение в БСП Плевен почистиха паметника на антифашистите в Муселиево. Проявата е част от инициативата "История на чисто", уточняват от пресцентъра на партията. Идеята е младите хора да облагородят местата на героичното ни минало, повечето от които са занемарени през последните години.

Инициативата е проведена след изнесено заседание на Младежкото обединение в БСП Плевен в село Муселиево, община Никопол. На срещата си младите са се запознали с приетия в началото на октомври Отчет на Националния съвет на Младежкото обединение за дейността му от официалното му учредяване през миналата година до днес. Обект на дискусия е бил и представеният на последното заседание на 47 Конгрес на БСП проект "България 2020 - Европейска социална държава - младежка политика". Младите хора са коментирали и тяхната роля в предстоящите през 2011 г. избори и са набелязали различни инициативи в тази връзка. Те са определили като успешна предизвикалата широк интерес кампания "Дянков, назначи ме".

Представители на Младежкото обединение от Плевенска област са участвали и в благотворителни инициативи, ремонтирали са детски площадки.