Националният ни отбор по астрономия със златен и бронзов медал от международната олимпиада в Украйна
Националният ни отбор по астрономия със златен и бронзов медал от международната олимпиада в Украйна / DarikNews.bg, архив

Със златен и бронзов медал се завърна Националният ни отбор по астрономия от Международната олимпиада в гр.Судак, Украйна.


„На проведената от 16 до 23 октомври олимпиада 5-членният отбор се представи много добре и спечели един златен и един бронзов медал, съответно в старша и младша възраст. Константин Гундев от ОМГ, Пловдив (старша) се зъвръща със златен медал, а Калин Кръстев от НПМГ, София (младша) - с бронзов медал" - съобщи ръководителят на отбора Алексей Стоев, директор на НАОП"Юрий Гагарин" в Стара Загора.

„Аз и Никола Каравасилев от София като ръководители на отбора сме изключително доволни от представянето на отбора като цяло, като се има предвид, че Константин Гундев е втори в генералното класиране по точки. Освен това, конкуренцията в този вид интелектуални състезания е особено силна, с участието на държави като Китай, Русия, Индия с огромен човешки потенциал" - допълни Алексей Стоев.

В XV Международна олимпиада по астрономия в град Судак взеха участие 20 държави от Европа, Азия и Америка с над 100 участника и ръководители.