Ботев бие трудно, държи Нефтохимик на дистанция
Ботев бие трудно, държи Нефтохимик на дистанция / Gong.bg
Ботев Пловдив запази аванса си от 8 точки пред „Нефтохимик”, след като се наложи с 2:1 над Родопа Смолян в мач от 13-ия кръг в Югоизточната „В” група. В същото време „шейховете” удариха Арда Кърджали с 2:0.

Първи гол след завръщането си при „жълто-черните” отбеляза Георги Какалов. Той откри резултата в 23-ата минута от дузпа отсъдена за нарушение срещу Димитър Байрев. Преди това Какалов записа на сметката си и греда. Илиан Христов от „Ботев” също нацели дирека, преди Наско Курдов да отбележи дежурния си гол в 33-ата минута. В края на полувремето Родопа върна едно попадение чрез Владимир Драмалиев.

През второто полувреме гостите можеха и да изравнят, след като първо Адриан Сюрджиев стреля в гредата от 3 метра, а в самия край на мача Илия Николов спаси удар на останалия сам срещу него Драмалиев. След почивката „канарчетата” се отчетоха с няколко неточни удара от средно разстояние и трета греда в актива си, този път дошла след удар на Васил Гуджев.

След края на мача наставникът на Ботев Марин Бакалов определи мача като изключително слаб за неговия отбор: „Играхме много под възможностите си и въобще не съм доволен. Липсваха ни идеи и креативност. Нямаше настроение в играта ни. Мисля, че някои футболисти са психически обременени. Най-хубавото е, че победихме. Родопа доказа, че не случайно е в челото на класирането, но не трябва да допускаме да треперим в края на мачовете, както се случи днес.”

След 13-ия кръг в Югоизточната „В” група, Ботев е лидер с актив от 37 точки, пред Нефтохимик с 29. На третото място е отборът на Ботев (Гълъбово), който се наложи с 2:1 като домакин на Созопол.