Рисунка на 9-годишно дете от Враца в европейска инициатива
Рисунка на 9-годишно дете от Враца в европейска инициатива / netinfo

Информационното бюро на Европейския парламент за Естония в сътрудничество с детското списание "Тахеке" организираха за пети пореден път конкурс за рисунка за ученици от началното училище. Темата на конкурса тази година е "Да нарисуваме Европа".

В тази инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент за Естония са привлечени деца, родители и учители от цяла Естония, а така също и деца от Финландия, Латвия, Люксембург, Германия и Швеция. През месец декември 2010 г. с изпратените рисунки ще бъде организирана изложба в EU House в Естония, а най-добрите от тях ще бъдат включени в календара на Информационния офис за 2011 г. За победителите са предвидени награди и календари.

Европа Директно Враца къмм ТПП-Враца изпрати 5 рисунки на деца от съответната възрастова група, селектирани от организираната по повод 9 май Деня на Европа пътуваща изложба.

От всички над 40 детски рисунки от цялата страна, журито избра деветте най-добри рисунки. Сред тях е и рисунката на 9-годишната Боряна Тодорова от   НУ "Софроний Врачански" - гр. Враца.