Над 100 безработни на общата трудова борса в Дупница
Над 100 безработни на общата трудова борса в Дупница / Маргарита Петрова, Дарик радио

 Над 100 безработни активно търсещи работа участваха в първата обща трудова борса в Дупница. 11 работодатели предложиха 87 работни места, предимно в сферата на шивашката промишленост, строителството, фармацията, както и обработка на диворастящи гъби.

„Ефектът от трудовите борси е положителен, поне 80% от обявените работни места се заемат", коментира директорът на Регионалната служба по заетостта Благоевград Станислава Поповска. Безработните лица, активно търсещи работа имаха възможност да осъществят пряк контакт с работодателите, да разберат повече за предлаганите свободни позиции, за условията и заплащането. В същото време работодателите обявиха техните изисквания към кандидатите.Т Очаква се резултатът от трудовата борса в Дупница да е налице до 2-3 седмици, като е възможно работодателите да направят подбора си сред присъствалите на борсата още днес.

Общата трудова борса се организира от Агенция по заетостта, Регионалната служба в Благоевград и Бюро по труда. За община Дупница това е първата подобна инициатива. От няколко години се провеждат такива трудови борси, както общи, така и насочени към специфични целеви групи обясни Поповска.