10- годишният Константин Вътов победи батковци в Македония
10- годишният Константин Вътов победи батковци в Македония / Дарик- Кюстендил

Състезателите на кюстендилският клуб по тенис на маса "Руен" спечелиха отборната купа на 7-ия международен турнир, който се проведе в Крива Паланка, Македония. Клубът участва в надпреварата за трети път, със седем състезатели и спечели 2 златни и 1 бронзов медал.
10-годишният Константин Вътов, който участва в две възрастови групи - до 13 и до 15 години, завоюва и двете златни отличия, побеждавайки по-големите от него съперници. В групата на 15- годишните, бронзовия медал остана за друг кюстендилски талант - Илиян Арсов.
Клуб "Руен" имаше представители и в трите възрастови групи - до 13, до 15 и до 18 год. Любослав Ганев отпадна на четвъртфинала в групата до 13 години, а Георги Георгиев на осминафиналите от Константин Вътов. След оспорвана среща, завършила 19:17 точки в последния гейм Светлин Младенов в групата до 18 год. отпадна на осминафинала. Младите тенисисти се подготвят от треньорите Паун Вътов и Владо Зарев.
200 тенисисти от 5 държави участваха в тридневния маратон, като срещите се играха по европейската система на елиминация във всички фази.
"Ние все още сме в началото на подготвителния период и тепърва ни предстоят състезанията от републиканския календар. Радващото е, че залата ни е пълна и децата напредват. До края на годината ни предстоят участия в национални турнири "Млад Олимпиец", във възрастовите групи до 13, до 15 и до 18 години.  Имаме покана за началото на ноември, за тристранна среща Македония-България- Сърбия, в Куманово и за още един турнир в Сърбия", заяви председателя на клуб "Руен" Юлиян Боянов.